Βοηθήστε Μ.Α.Ζ.Ι. μας τον 17χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο!

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Βοηθήστε Μ.Α.Ζ.Ι. μας τον 17χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο!

Βοηθήστε Μ.Α.Ζ.Ι. μας τον 17χρονο που τραυματίστηκε σε τροχαίο!

Γνωρίζετε πόσοι ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους της χώρας μας;

Έχει σημασία ο αριθμός;

Όχι, δεν έχει καμία σημασία παρά μόνο αν καταφέρουμε να τον εκμηδενίσουμε.

Τον Μάιο του 2017 κάποιος ασυνείδητος οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε έναν 15χρονο αθλητή ποδηλασίας. Ο οδηγός, δυστυχώς, εγκατέλειψε τον αθλητή αβοήθητο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το παιδί αυτό, έχοντας φτάσει πλέον τα 17 του χρόνια είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω. Δεν είναι πια αθλητής ποδηλασίας αλλά ένας ακόμα τραυματίας τροχαίου.

Η ιστορία του 17χρονου έγινε γνωστή στην ομάδα του EUROKTEO από το «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» το οποίο ανέλαβε δράση έτσι ώστε να ενισχύσει οικονομικά το παιδί αυτό και την οικογένειά του για να ανταπεξέλθει σε μια νέα ζωή, με φυσιοθεραπείες, δυσκολίες στις μετακινήσεις, ταλαιπωρία στις απλές καθημερινές συνήθειες που κάποτε φάνταζαν ρουτίνα. Σε μια ζωή όπου η ταυτότητα του 17χρονου δεν είναι πια εκείνη του αθλητή ποδηλασίας, αλλά εκείνη του τραυματία τροχαίου ατυχήματος.

Σας καλούμε, λοιπόν, ΜΑΖΙ μας σε αυτήν την πρωτοβουλία μας για να στηρίξουμε αφενός το Μ.Α.Ζ.Ι. και αφετέρου την προσπάθειά μας να εκμηδενίσουμε τον αριθμό των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα.

Προσφέρουμε από σήμερα, 14/02/2019 ως ένδειξη αγάπης 0,50€ από κάθε ΚΤΕΟ δίκυκλου οχήματος στον 17χρονο πρώην αθλητή ποδηλασίας και την οικογένειά του έως ότου καλύψουμε τα έξοδά του για τουλάχιστον ένα μήνα. Καλούμε όλους τους οδηγούς να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο τα οχήματά τους, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως είναι κατάλληλα και ασφαλή για κυκλοφορία για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τους γύρω τους και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στον ευγενή σκοπό του Μ.Α.Ζ.Ι.

Καλούμε τους οδηγούς και τους πεζούς σε μια αλλαγή νοοτροπίας, σε μια ευσυνείδητη οδηγική συμπεριφορά, στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, είτε αυτός είναι οδηγός επιβατικού οχήματος, είτε δικύκλου, είτε ποδηλάτου, είτε κυκλοφορεί πεζός.

Μα κυρίως υποσχόμαστε στον 17χρονο πρώην αθλητή μια νέα ζωή, όπου τα καθημερινά του προβλήματα θα λυθούν χάρη στη δική σας και δική μας βοήθεια. Γιατί πιστεύουμε πως Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούμε τα πάντα.

 

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi