Το τελευταίο emoji

Το έχεις κάνει!

Κι εσύ, κι εγώ.

Να διαβάζεις ή να στέλνεις κάποιο μήνυμα στο κινητό σου τηλέφωνο ενώ οδηγείς.

Όλοι το έχουμε κάνει.

Κι όμως είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας οδηγός.

Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες τραυματίζονται σοβαρά λόγω αποσπασματικής οδήγησης.

Τα στοιχεία αυτά στάθηκαν αφορμή να ξεκινήσει μια καμπάνια από την εταιρεία Sprint για να παρακινηθούν οι πολίτες της Φλόριντα και να μοιραστούν το μήνυμα DONT TΕXT AND DRIVE-δηλαδή «μη στέλνεις μηνύματα εν ώρα οδήγησης»- ανεβάζοντας selfies στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #SprintDriveSafe. Στη συνέχεια, κίνηση ευαισθητοποίησης αποτέλεσε η παρουσίαση του γλυπτού «Το τελευταίο emoji»  στο κέντρο του Μαϊάμι, ως οπτική δήλωση σχετικά με τις συνέπειες του “texting κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μπορείτε να δείτε βίντεο από την κατασκευή του γλυπτού με το πρωτότυπο emoji εδώ:

Οι πελάτες της Sprint λοιπόν, μιας εταιρείας επικοινωνιών που δημιουργεί τρόπους για να συνδέει τους πελάτες της με όσα τους ενδιαφέρουν περισσότερο, έχουν την ευκαιρία να δεσμευτούν για την ασφαλή οδήγησή τους, κατεβάζοντας την εφαρμογή της εταιρείας Drive First”.

Η εφαρμογή αυτή τοποθετεί στο αθόρυβο τις ειδοποιήσεις των εισερχόμενων emails & των μηνυμάτων του χρήστη, ενημερώνοντας όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί του, ότι ο οδηγός βρίσκεται στο δρόμο και οδηγεί με ασφάλεια.

Όπως λοιπόν, δήλωσε και ο Πρόεδρος της Sprint, «κανένα μήνυμα δεν είναι και τόσο επείγον».

Αξίζει λοιπόν το ρίσκο;

Πηγές: businesswire.com, kutv.com

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi