Το EUROKTEO σας στέλνει Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη!

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Το EUROKTEO σας στέλνει Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη!

Το EUROKTEO σας στέλνει Πράγα-Βιέννη-Βουδαπέστη!

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ‣ ΝΙΣ ‣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ‣ ΝΟΒΙΣΑΝΤ ‣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές αγορές σας. Διέλευση των σκοπιανών, σέρβικων και ουγγρικών συνόρων και μέσω Νις, Βελιγραδίου και Νόβισαντ φθάνουμε το βράδυ στη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2n ημέρα: ‣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Ξενάγηση πόλης) ‣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ
Πρωινό και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας στη Μαγυάρικη πρωτεύουσα, τη βασίλισσα του Δούναβη. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, τον αθεδρικό Ναό, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το κτίριο της Βουλής στην Πέστη. Περνώντας στη Βούδα θα δούμε τον υπέροχο Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματτίας και ψηλά, από το λόφο Γκέλλερτ, θα θαυμάσουμε τη θέα στο Δούναβη που χωρίζει την πόλη στη Βούδα και την Πέστη αλλά και τις θαυμάσιες γέφυρες που τις ενώνουν. Το απόγευμα, προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσουμε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με τη μακρόχρονη ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Προαιρετική διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3n ημέρα: ‣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ‣ ΒΙΕΝΝΗ (Ξενάγηση πόλης) ‣ ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με πανοραμική περιήγηση
στην πόλη της Βουδαπέστης. Αργότερα, αναχωρούμε για τη Βιέννη, όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα, θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4n ημέρα: ‣ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης (staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή Συνοικία, το γοτθικό Πύργο της Πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μέγαρο Φιλαρμονικής και θα περπατήσουμε στην πέτρινη Γέφυρα του Καρόλου, στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Χρόνος ελεύθερος. Μετά το τέλος της ξενάγησης σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε από την όχθη της «Μικρής Πλευράς» σε καραβάκι, καθώς θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα.

5n ημέρα: ‣ ΠΡΑΓΑ ‣ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ ‣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ
Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την Καστρούπολη και το Κάστρο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενβεργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, το Ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Ελεύθερο απόγευμα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση Μαύρου Θεάτρου.

6n ημέρα: ‣ ΠΡΑΓΑ ‣ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ ‣ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πασίγνωστη λουτρόπολη του βασιλιά Καρόλου του IV, το θέρετρο της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα, το πασίγνωστο Κάρλοβι Βάρι. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στη «Βασιλική Πόλη», τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla, θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του τσέχικου κινηματογράφου. Χρόνος ελεύθερος. Δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ της περιοχής και κάντε βόλτα στα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα από τα ιαματικά νερά της περιοχής. Αργότερα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της παραπάνω εκδρομής, θα πραγματοποιηθεί κάποια παρόμοια. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της εκδρομής θα ανακοινωθούν στον ενδιαφερόμενο.

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi