Πρωτότυπα μηνύματα οδικής ασφάλειας από το EUROKTEO

Πρωτότυπα μηνύματα οδικής ασφάλειας από το EUROKTEO

Στο EUROKTEO αγαπάμε πολύ δυο πράγματα: την οδική ασφάλεια και το να κάνουμε διαφορετικά πράγματα.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυο μας αγάπες και να δημιουργήσουμε δικούς μας ορισμούς για λέξεις με πολλή σημασία. Λέξεις που ανάλογα με την οπτική, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. Λέξεις που έχουν να πουν πολλά, αν ακούσεις προσεκτικά.

Αγάπη, έρωτας, φιλία, ευθύνη, ενδιαφέρον, σεβασμός.

Τι γίνεται λοιπόν αν τις ανακατέψεις με τις πιο απλές συμβουλές οδικής ασφάλειας; Συμβουλές που ακούμε παντού και σε κάθε ευκαιρία. Τις βλέπουμε γραμμένες σε πινακίδες, σε φυλλάδια, σε πλακάτ, σε σχολικά βιβλία, τις ακούμε σε διαφημίσεις, σε μεγάλες διοργανώσεις.

Τι κάναμε; Δώσαμε νέο ορισμό στην αγάπη. Αγάπη είναι το πρόσεχε, μην τρέχεις! Θυμηθήκαμε ξανά τι είναι έρωτας. Έρωτας είναι το δεύτερο κράνος! Ορίσαμε εκ νέου τη φιλία. Φιλία είναι το βάλε ζώνη και στο πίσω κάθισμα!

Δεν μείναμε όμως εκεί. Η οδική ασφάλεια υπάρχει παντού. Είναι ευθύνη, είναι σεβασμός, είναι ενδιαφέρον. Ευθύνη είναι το κινητό μακριά από το τιμόνι! Σεβασμός είναι να σκέφτομαι πού παρκάρω. Ενδιαφέρον είναι το πάρε ταξί, μην οδηγήσεις αν πιείς!

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των συμβουλών είναι πως μεταφέρουν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας μέσα από οικείες φράσεις που έχουμε ακούσει οι περισσότεροι στην καθημερινότητά μας και μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους. Ο σκοπός μας εξάλλου ήταν να ξαναγράψουμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας, με έναν νέο, φρέσκο τρόπο.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αντίδραση που είδαμε στα πρόσωπα των πρώτων παραληπτών. Χαμόγελο. Κι αυτό μας έδωσε την επιβεβαίωση πως το μήνυμα παραδόθηκε σωστά. Οι κλασικές λοιπόν συμβουλές οδικής ασφάλειας, αποτυπώθηκαν για αρχή σε συλλεκτικούς σελιδοδείκτες. Ελπίζουμε να ταξιδέψουν μαζί με τους αναγνώστες σε νέα μέρη, με ασφάλεια κι ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς ατυχήματα.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαδώσουμε παρέα τα πιο πρωτότυπα μηνύματα οδικής ασφάλειας με χαμόγελο και θετική διάθεση. Χαμογελάτε μαζί μας;

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε συνέχεια της καμπάνιας του EUROKTEO «Κάποιος σε αγαπάει! Μην τρέχεις…». Για τον λόγο αυτό, κάθε μήνυμα ξεκινάει με τη φράση «Κάποι@ σε αγαπάει…». Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια μας εδώ!

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi