Οικογενειακές Περιπέτειες

Οι πιο ωραίες εκδρομές, είναι οι οικογενειακές εκδρομές. Τις θυμόμαστε όλοι σαν μια όμορφη γλυκιά ανάμνηση, σαν μια περιπέτεια που ζήσαμε μαζί με τους γονείς μας. Ίσως θυμόμαστε να παίζουμε στο πίσω κάθισμα, να κοιμόμαστε αγκαλιά με το αγαπημένο μας παιχνίδι, να τραγουδάμε δυνατά και να γελάμε με την καρδιά μας. Αυτό που μάλλον δεν θυμόμαστε όμως είναι η προσπάθεια που κατέβαλλαν οι γονείς μας για να μας κρατήσουν ασφαλείς σε αυτές τις οικογενειακές περιπέτειες. Έτσι, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε κάποιους τρόπους για να κρατήσετε τα παιδιά σας χαρούμενα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών σας εκδρομών.

#1 Ορίστε κανόνες

Είναι πολύ σημαντικό να οριστούν κάποιοι κανόνες σχετικά με τις υποχρεώσεις κάθε μέλους της οικογένειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και να υπάρχει ένα πρόγραμμα με τις στάσεις που θα γίνονται ανά διαστήματα. Το κάθε παιδί μπορεί να έχει το φαγητό του και τα παιχνίδια του, έτσι ώστε να είναι απασχολημένο μέσα στο αυτοκίνητο.

#2 Δημιουργήστε αναμνήσεις

Μπορείτε να ορίσετε ένα από τα παιδιά σας ως τον φωτογράφο της οικογένειας, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ τις οικογενειακές σας περιπέτειες. Κάποιο άλλο παιδί θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο να καταγράφει σε ένα ημερολόγιο τα μέρη που επισκεφθήκατε και τους ανθρώπους που γνωρίσατε. Το πιο μικρό παιδί θα μπορούσε να μαζεύει αναμνηστικά από κάθε μέρος που πήγατε.

#3 Πολλά παιχνίδια

Πάρτε μαζί σας πολλά παιχνίδια! Ακόμα και βιβλία ή dvd. Μπορείτε να πάρετε και παιχνίδια που δεν είναι κατάλληλα για το αυτοκίνητο, για παράδειγμα μια μπάλα ποδοσφαίρου με την οποία θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά, όταν κάνετε την πρώτη σας στάση για φαγητό.

#4 Επιβραβεύστε

Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά των παιδιών σας. Αφήστε τα να διαλέξουν που θα σταματήσετε για το επόμενό σας γεύμα. Υποσχεθείτε πως θα τους πάρετε γλυκό μόλις σταματήσετε.

#5 Συχνές στάσεις

Μπορείτε να προγραμματίσετε έτσι το ταξίδι σας ώστε να κάνετε στάσεις σε μέρη που θα αρέσουν σε όλους. Μπορεί να περάσετε από ένα εμπορικό κέντρο ή από ένα λούνα παρκ. Μπορεί να σταματήσετε για ένα πικ νικ ή να παίξετε όλοι μαζί ένα ομαδικό παιχνίδι. Φροντίστε οι στάσεις αυτές να γίνονται κάθε δύο-τρεις ώρες.

#6 Δώστε το λόγο στα παιδιά

Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν μουσική. Αναθέστε στα παιδιά ένα σημαντικό ρόλο, όπως να ορίσουν αυτά το μέρος όπου θα καθίσετε για μεσημεριανό. Δώστε τους κάτι να περιμένουν. Υποσχεθείτε πως θα τα πάτε στο ζωολογικό κήπο εάν είναι φρόνιμα.

#7 Φαγητό

Ένα καλό πρωινό πριν να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι ό, τι καλύτερο. Φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάτι ελαφρύ για το δρόμο αλλά και να έχετε προγραμματισμένες στάσεις για φαγητό εάν το ταξίδι σας κρατήσει πολλές ώρες. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα ψυγειάκι για το αυτοκίνητο και να έχετε δροσερό νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

#8 Προετοιμαστείτε για τα απρόοπτα

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια βασικά φάρμακα, αλλά και επιπλέον φάρμακα για τα παιδιά σας που εμφανίζουν συχνά αλλεργίες ή κάτι παρόμοιο. Κάτι για τη ζαλάδα στο αυτοκίνητο, αντικουνουπικά προϊόντα, ιώδιο, χανζαπλάστ, οινόπνευμα είναι κάποια είδη που δεν μπορούν να λείπουν από το φαρμακείο σας.

#9 Ενημερωθείτε

Φροντίστε να είστε ενημερωμένοι για το μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε αλλά και την διαδρομή. Μάθετε αν γίνονται έργα σε κάποιον δρόμο από τον οποίο πρόκειται να περάσετε, ενημερωθείτε για την κίνηση και κερδίστε πολύτιμο χρόνο.

#10 Διασκεδάστε το!

Εξοπλιστείτε με την καλύτερή σας διάθεση, τα καλύτερά σας αστεία και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό, γιατί τέτοιες εκδρομές θα τις θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Σας ευχόμαστε να έχετε τις ασφαλέστερες οικογενειακές περιπέτειες!

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi