Είναι έτοιμο το αυτοκίνητο για εμφάνιση στο χωριό;

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Είναι έτοιμο το αυτοκίνητο για εμφάνιση στο χωριό;

Είναι έτοιμο το αυτοκίνητο για εμφάνιση στο χωριό;

Λίγες μέρες έμειναν ως το Πάσχα κι όλοι περιμένουμε το ίδιο πράγμα: να πάμε στο χωριό με την οικογένειά μας. Εμείς μπορεί να είμαστε έτοιμοι για την καθιερωμένη εξόρμηση και όλα όσα περιμένουμε να κάνουμε, αλλά ας δούμε τι λέει και αυτός που θα μας οδηγήσει στο πολυπόθητο χωριό. Το αμαξάκι μας δηλαδή.

Πέντε σημεία έχουμε να ξεκλικάρουμε από τη λίστα ασφαλείας.

1. Υγρά

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε πώς όλα τα υγρά του οχήματός μας είναι στα επίπεδα που ορίζει ο κατασκευαστής. Κι όταν λέμε υγρά εννοούμε τα υγρά φρένων, τα λάδια του κινητήρα, τα υγρά ψυγείου αλλά και των υαλοκαθαριστήρων.

2. Φώτα, ελαστικά, καθρέφτες κ.α.

Δεν ξεκινάμε καμία περιπέτεια αν δε σιγουρευτούμε πρώτα πως βλέπουμε στο δρόμο αλλά μας βλέπουν κιόλας. Εξετάζουμε πως όλα τα φώτα, τα φλας και τα αλάρμ λειτουργούν κανονικά. Ρυθμίζουμε την πίεση των ελαστικών σας εφόσον είναι απαραίτητο και βεβαιωνόμαστε πως οι ζώνες ασφαλείας είναι λειτουργικές κι οι καθρέφτες στο σωστό οπτικό πεδίο. Αν δεν έχουμε ρεζέρβα, φροντίζουμε να προμηθευτούμε μία. Αν έχουμε ήδη, ελέγχουμε πως έχει τη σωστή πίεση. Τέλος ελέγχουμε αν έχουμε γρύλο, τρίγωνο, πυροσβεστήρα, φαρμακείο και φακό.

3. Αποσκευές

Προσέχουμε πώς φορτώνουμε τις αποσκευές στο πορτ μπαγκαζ. Τα βαριά αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται κάτω-κάτω και να περιορίζεται η κίνησή τους απ’ τα πίσω καθίσματα. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διείσδυσής τους μέσα στο όχημα σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα. Φανταστείτε πως μια αποσκευή 15 κιλών σε μια απότομη σύγκρουση μετατρέπεται σε βάρος μισού τόνου περίπου!

Όσο για τα παιδιά, φροντίζουμε πάντα για την ασφαλή τους μετακίνηση φορώντας τους σε κάθε διαδρομή -είτε μικρή είτε μεγάλη- ζώνη ασφαλείας ή τοποθετώντας τα σε ειδικά παιδικά καθίσματα. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μερικά αγαπημένα παιχνίδια για να περάσουν το χρόνο τους ευχάριστα κι αυτά κι εμείς.

4. Χαρτιά

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι ελέγχουμε πως έχουμε πάρει μαζί μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως είναι το δίπλωμα οδήγησης, την ταυτότητα, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, την ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας, το ισχύον ΚΤΕΟ και την Κάρτα Καυσαερίων σας σε ισχύ.

Αν ακόμα και μετά τον έλεγχο όλων των παραπάνω δε νιώθετε πως το όχημά σας θα αντέξει μέχρι το τέλος της διαδρομής, μπορείτε να περάσετε από το EUROKTEO για έναν δωρεάν προέλεγχο.

5. Κέφι

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας την καλύτερή μας διάθεση. Να τα αφήσουμε όλα πίσω μας για να μπορέσουμε να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους.

Κι αν έχετε μηχανή;

Περάστε EUROKTEO & πάρτε δώρο μια 3μηνη οδική βοήθεια. Για να προλάβετε κάθε έκπληξη και να περάσετε άλλο ένα ξένοιαστο Πάσχα.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια όμορφη διαδρομή και πολλές αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi