Ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone στην Ολλανδία

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone στην Ολλανδία

Ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone στην Ολλανδία

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς, ακόμα και στην κυκλοφορία μας στους δρόμους.

Μια ολλανδική εταιρεία κάνει ήδη δοκιμές στην πόλη Bodegraven τοποθετώντας νέα ειδικά φανάρια τα οποία ενσωματώνονται στο έδαφος εκπέμποντας κόκκινο και πράσινο φως όπως ακριβώς κάνουν και οι φωτεινοί σηματοδότες. Η διαφορά είναι πως αυτά τα φανάρια είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για χρήστες smartphone οι οποίοι δε σηκώνουν το βλέμμα από την οθόνη του κινητού τους ακόμα κι όταν κυκλοφορούν στο δρόμο. Χάρη σε αυτούς τους καινοτόμους σηματοδότες λοιπόν, θα μπορούν να βλέπουν το πράσινο φως του φαναριού στο έδαφος και να περνούν το δρόμο με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να σηκώνουν το βλέμμα.

Η εταιρεία HIG Traffic Systems ελπίζει πως η τεχνολογία +Lichtlijn (φωτεινή γραμμή), όπως ονομάζονται αυτές οι LED ταινίες, είναι ικανή να αποτρέψει πολλά ατυχήματα καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες των smartphone να κυκλοφορούν με ασφάλεια απολαμβάνοντας τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων εν κινήσει.

Υπάρχει φυσικά και η άποψη πως μια τέτοια καινοτομία επιβραβεύει τους προσηλωμένους στα κινητά πεζούς και εντείνει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ασφάλειας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, Jose de Jong μάλιστα δήλωσε πως δεν είναι καλή ιδέα να βοηθάμε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κοιτούν τα τηλέφωνά τους, καθώς πρέπει πάντα να κοιτάζουν γύρω τους και να ελέγχουν για αυτοκίνητα.

Οι ολλανδικές αρχές όμως φαίνεται να πιστεύουν πως το ασυνήθιστο αυτό σύστημα αποτελεί προσαρμογή σε μια τάση που δεν πρόκειται να αλλάξει. Και χάρη στην καινοτομία αυτή μπορούν τουλάχιστον να προβλέψουν τα προβλήματά της και να τα αντιμετωπίσουν, αφού δεν μπορούν να τα επιλύσουν τελείως.

Μπορεί για τα ελληνικά δεδομένα μια τέτοια αλλαγή στους δρόμους να φαίνεται πολύ μακρινή, ίσως όμως το μέλλον να είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

Πηγές: dutchnewsneowinlifo

espa online rantebou b2b aitisi