Ο δεκάλογος του μηχανόβιου

1. Φόρα κράνος

Το λένε όλοι, πρέπει να φοράνε όλοι αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν τελικά όλοι. Έρευνες έχουν δείξει πως το κράνος έχει σώσει ζωές σε θανατηφόρα ατυχήματα σε ποσοστό πάνω από 35%. Γι’ αυτό η συμβουλή αυτή δεν είναι απλά μια συμβουλή. Βρείτε ένα κράνος που σας ταιριάζει, σας επιτρέπει να βλέπετε το δρόμο και επενδύστε σε αυτό. Φορέστε κράνος λοιπόν για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

2. Ακολούθησε τη συμβουλή νούμερο 1

Επειδή ίσως προσπεράσατε γρήγορα την πρώτη συμβουλή καθώς την έχετε ακούσει χιλιάδες φορές, σας τη θυμίζουμε ξανά. 🙂

3. Έλεγξε τη μηχανή σου

Μην περιμένετε το service ή το ΚΤΕΟ σας για να ελέγξετε τη μηχανή σας. Κανένας προληπτικός έλεγχος δεν πάει χαμένος, καθώς γίνεται για τη δική σας ασφάλεια.

4. Φρόντισε να είσαι ορατός

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μένετε μακριά από άλλα οχήματα αλλά και να φοράτε ρούχα τα οποία ξεχωρίζουν και στο φως της μέρας αλλά και το βράδυ. Να έχετε τα φώτα σας αναμμένα συνέχεια και μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την κόρνα.

5. Προσοχή και πάλι προσοχή!

Πάνω από το 50% των ατυχημάτων με μηχανές συμβαίνουν επειδή ο οδηγός ξεπέρασε το όριο ταχύτητας κι έχασε τον έλεγχο της μηχανής του. Πολύ βασικός παράγοντας σε αυτό το σημείο είναι και ο καιρός. Πρέπει να προσαρμόζετε την οδήγησή σας ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα. Οδηγείτε σε χαμηλότερες ταχύτητες όταν φυσάει, όταν βρέχει ή όταν οι δρόμοι έχουν λακκούβες.
ΥΓ: Τα λάστιχά σας πότε τα αλλάξατε;

6. Άμυνα πάνω απ’ όλα

Οι μοτοσικλετιστές ξέρουν πως οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν τους βλέπουν τις περισσότερες φορές. Γι’ αυτό πρέπει να παίζουν πάντα άμυνα. Να μένουν σε απόσταση ασφαλείας σε σχέση με τα άλλα οχήματα, να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να βλέπουν δέκα κινήσεις μπροστά.

7. Ντύσου κατάλληλα

Μοιάζει σαν μια κοινότυπη συμβουλή αλλά είναι πραγματικά απίστευτο το ότι πολύ λίγοι την ακολουθούν. Πρέπει να έχετε το σώμα σας καλυμμένο και το καλοκαίρι για τον πολύ απλό λόγο ότι αν δεν το έχετε, θα αφυδατωθείτε πολύ γρήγορα σε μια μακρινή διαδρομή.

8. Σταμάτησε όσες φορές χρειαστεί

Η πολύωρη οδήγηση πάνω σε μια μηχανή μπορεί να γίνει πολύ εξαντλητική. Γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα και να πίνετε αρκετό νερό.

9. Χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά

Συγκεντρώστε όλα σας τα χαρτιά σε ένα μέρος. ΚΤΕΟ, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα, ταυτότητα. Μόνο αυτά.

10. Απόλαυσέ το!

Λένε πως μια από τις ομορφότερες μορφές ελευθερίας είναι όταν βρίσκεσαι πάνω σε μια μηχανή. Έχοντας τσεκάρει όλα τα παραπάνω μπορείτε να κατακτήσετε τους δρόμους με ασφάλεια. Σας ευχόμαστε καλές διαδρομές!

10+1. Δωρεάν προληπτικός έλεγχος

Αν χρειαστείτε τη γνώμη ενός ειδικού, η ομάδα του EUROKTEO θα χαρεί να σας τη δώσει εντελώς δωρεάν παρέχοντάς σας έναν προληπτικό έλεγχο για το δίκυκλό σας. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2310683040.

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi