Ασφαλής Χρήση Του Αυτοκινήτου Στον Καιρό Της Πανδημίας

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Ασφαλής Χρήση Του Αυτοκινήτου Στον Καιρό Της Πανδημίας

Ασφαλής Χρήση Του Αυτοκινήτου Στον Καιρό Της Πανδημίας

#Μένουμεσπίτι αλλά αν είναι απολύτως αναγκαίο να μετακινηθούμε, μετακινούμαστε με ασφάλεια.

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Είναι πλέον πολύ σημαντικό να είμαστε διπλά προσεκτικοί ακόμα και στις ελάχιστες μετακινήσεις μας.

Συγκεκριμένα για τις αναπόφευκτες μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο πρέπει να δώσουμε βάση στα εξής σημεία :

Ελαχιστοποίηση Επαφών

1. Ιδανικά δεν βγαίνουμε από το σπίτι και έτσι δεν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο.
2. Αν είναι αναγκαίο να πάμε κάπου, πηγαίνουμε μόνοι μας, χωρίς συνεπιβάτες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, φροντίζουμε να φοράμε πάντα και οι δύο μάσκα.
3. Δεν μοιραζόμαστε το αυτοκίνητο με άλλα άτομα. Αν αυτό είναι αδύνατο βεβαιωνόμαστε πως και οι άλλοι οδηγοί είναι υγιείς και φορούν πάντα μάσκα.
4. Κρατάμε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών σε περίπτωση που χρειαστεί να τους ενημερώσουμε αν τυχόν ανακαλύψουμε πως μολυνθήκαμε από τον ιό.

Απολύμανση

1. Απολυμαίνουμε τακτικά όλες τις επιφάνειες που αγγίζουμε πριν και μετά τη χρήση του αυτοκινήτου ειδικά αν δεχόμαστε συνεπιβάτες.
2. Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην απολύμανση του τιμονιού, του λεβιέ ταχυτήτων, του χειρόφρενου, των χειρολαβών στις πόρτες, του ηχοσυστήματος, των διακοπτών φλας και υαλοκαθαριστήρων, των διακοπτών ρύθμισης των καθισμάτων, των υποβραχιονίων, των πλαίσιων των θυρών και των εξωτερικών χειρολαβών, της χειρολαβής του πορτμπαγκάζ και οποιονδήποτε άλλων σημείων αγγίζει ο οδηγός και ο συνοδηγός.
3. Τοποθετούμε στα καθίσματα καλύμματα μίας χρήσης.
4. Φοράμε γάντια μίας χρήσης και έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικό ή οινόπνευμα.
5. Αερίζουμε καλά το αυτοκίνητο πριν και μετά τη χρήση του.
6. Δεν χρησιμοποιούμε οικιακά καθαριστικά που μπορεί να καταστρέψουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Προτιμάμε διαλύματα ισοπροπυλικής αλκοόλης, σαπούνι με νερό και πανάκια με μικροΐνες. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε χλωρίνη, υπεροξείδιο του υδρογόνου και καθαριστικά με βάση την αμμωνία.

Ανεφοδιασμός με Ασφάλεια

1. Ελαχιστοποιούμε την επαφή με το προσωπικό των πρατηρίων καυσίμου.
2. Ιδανικά επιλέγουμε self-service πρατήρια.
3. Επιλέγουμε ανέπαφους τρόπους πληρωμής αν είναι αυτό δυνατό και απευθείας στην αντλία καυσίμου έτσι ώστε να αποφύγουμε την είσοδο στο κατάστημα.
4. Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ μας για να μη χρειαστεί να ανεφοδιαστούμε ξανά άμεσα.
5. Φοράμε γάντια μίας χρήσης καθ’ όλη τη διάρκεια του ανεφοδιασμού τα οποία απορρίπτουμε μόλις τελειώσει ο ανεφοδιασμός. Έπειτα πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας και φοράμε καινούρια γάντια έως ότου επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Φαρμακείο Αυτοκινήτου

1. Φροντίζουμε να έχουμε διαρκώς εφοδιασμένο το φαρμακείο του αυτοκινήτου μας με γάντια, μάσκες, αντισηπτικό, οινόπνευμα, υγρά μαντηλάκια, σακούλες απορριμάτων και καλύμματα καθισμάτων μίας χρήσης.
2. Δεν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο αν δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα “όπλα”.

Αν και ορισμένα από τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, η προσοχή είναι ύψιστης σημασίας. Όσο περισσότερο τηρούμε αυτά τα μέτρα, τόσο περισσότερο μειώνουμε τον κίνδυνο της διάδοσης της λοίμωξης και τόσο πιο γρήγορα η ζωή μας θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Έτσι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να ελαχιστοποιούμε την επαφή με τους άλλους, να ταξιδεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο με το αυτοκίνητο και να μην ξεχνάμε να πλένουμε καλά τα χέρια μας και να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό.

Ιδανικά, μένουμε στο σπίτι ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε τις διαδρομές μας όταν η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν!

Πηγές : ethnos, nextdeal

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi