150€ πρόστιμο σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Λίγες μέρες έχουν ακόμα περιθώριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει ποτέ από Τεχνικό Έλεγχο ή έχει λήξει το ΚΤΕΟ τους για διάστημα μεγαλύτερο του 6μήνου, καθώς επιβάλλεται πλέον πρόστιμο ύψους 150€ σε όσα οχήματα βρεθούν χωρίς ΚΤΕΟ από 1 Οκτωβρίου 2018.

Πιο αναλυτικά, από την 1η Οκτωβρίου 2018 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ  το άρθρο 55 του νόμου 4530 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 30-3-2018 σύμφωνα με το οποίο «πρόστιμο ύψους 150€ βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση» σε όσα οχήματα εντοπιστεί πως συμπληρώνεται χρονικό διάστημα «(α) 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου ή (β) 6 μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο».

Το πρόστιμο αυτό θα βεβαιωθεί στην εφαρμογή του taxisnet, έπειτα από τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης των βάσεων δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπουργείου Οικονομικών. Μια αντίστοιχη διαδικασία είχε εφαρμοστεί πρόσφατα με σκοπό να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα.

Υπολογίζεται ότι σήμερα περίπου το 20% των οχημάτων που κυκλοφορούν, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Μιλάμε για περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα!

Πηγές: taxheaven, naftemporiki, capital.gr

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi