Συχνές Ερωτήσεις

  1. Αρχική
  2. Συχνές Ερωτήσεις

Καθημερινά δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όσες προκύπτουν συχνότερα και σας σημειώσαμε σύντομες απαντήσεις. Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία που δεν υπάρχει στις συχνές ερωτήσεις, θα χαρούμε να την ακούσουμε! Μπορείτε να μας στείλετε το email σας στο info@eurokteo.com με θέμα “Συχνές Ερωτήσεις”.

Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούρια επιβατικά οχήματα, τα δίκυκλα & τα φορτηγά έως 3,5 tn διενεργείται σε τέσσερα χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούρια φορτηγά άνω των 3,5 tn, τα λεωφορεία, τα εκπαιδευτικά οχήματα, τα ταξί και τα ασθενοφόρα διενεργείται σε ένα έτος (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

Ο περιοδικός έλεγχος για τα επιβατικά οχήματα, τα δίκυκλα & τα φορτηγά έως 3,5 tn διεξάγεται κάθε δύο χρόνια με περιθώριο τρεις εβδομάδες πριν ή μία εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Ο περιοδικός έλεγχος για τα φορτηγά άνω των 3,5 tn, τα λεωφορεία, τα εκπαιδευτικά οχήματα, τα ταξί και τα ασθενοφόρα διενεργείται κάθε χρόνο με περιθώριο τρεις εβδομάδες πριν ή μία εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Έχουμε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ!

Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προτείνεται ώστε να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Ο τιμοκατάλογος στις υπηρεσίες ΚΤΕΟ αλλάζει ανάλογα με την κατηγορία οχήματος, το είδος ελέγχου και την εκάστοτε προθεσμία για Τεχνικό Έλεγχο. Καλέστε μας στο 2310683040 για να εξετάσουμε τη δική σας περίπτωση.

Το ΚΤΕΟ διαρκεί από 12 λεπτά έως και μία ώρα ανάλογα με το είδος ελέγχου και την κατηγορία οχήματος. Ενδεικτικά ένα ΚΤΕΟ επιβατικού οχήματος διαρκεί περίπου 25 λεπτά κατά μέσο όρο.

Το ακρωνύμιο Κ.Τ.Ε.Ο. σημαίνει Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Έχουμε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ! 

Η ενημέρωση των πελατών μας είναι ένα ζήτημα που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. Φροντίζουμε για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας σχετικά με τη λήξη του ΚΤΕΟ και της Κάρτας Καυσαερίων των οχημάτων σας.

Πολύ σημαντικό για εμάς, είναι να επικοινωνούμε μαζί σας με τον τρόπο που εξυπηρετεί εσάς, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω email είτε με μηνύματα sms ή viber.

Το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει η ομάδα ενημέρωσης του EUROKTEO πιστεύουμε ότι είναι και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Έχουμε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ! 

  • Γιατί είμαστε μπροστά σε ό,τι κάνουμε
  • Γιατί οι πελάτες μας, μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα
  • Γιατί ακούμε, ενδιαφερόμαστε και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι
  • Γιατί εμπιστευόμαστε την ομάδα μας, τη μεγάλη μας οικογένεια
  • Γιατί αγαπάμε τους πελάτες μας και μας αγαπάνε κι εκείνοι

To EUROKTEO βρίσκεται στην παράπλευρο της Εγνατίας Οδού και πιο συγκεκριμένα εδώ!

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαφέρουν ανάλογα με την κατηγορία οχήματος και το είδος ελέγχου. Στον πιο συνήθη έλεγχο, το ΚΤΕΟ ενός επιβατικού οχήματος θα χρειαστείτε την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας, το προηγούμενο ΚΤΕΟ -εφόσον υπάρχει- και την ταυτότητα ή το δίπλωμα του προσκομίζοντος το όχημα.

Στη χώρα μας λειτουργούν και δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λειτουργούν πλέον μόνο ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ένα εκ των οποίων είναι και το EUROKTEO.

Το πρόστιμο διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία οχήματος, το είδος ελέγχου και την ημερομηνία υποχρέωσης για έλεγχο που έχει το κάθε όχημα. Ενδεικτικά, σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου ένα επιβατικό όχημα μπορεί να επιβαρυνθεί με παράβολο δημοσίου από 19€ έως 68€ επιπλέον.

Ελεγκτές μπορούν να γίνουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μηχανολογικών σχολών εφόσον πιστοποιηθούν ως Ελεγκτές Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σύμφωνα με την ΚΥΑ 49462/538/18. Η πιστοποίηση απαιτεί πέρα από την κατοχή διπλώματος οδήγησης, την παρακολούθηση υποχρεωτικών σεμιναρίων και την επιτυχή συμμετοχή σε σχετικές εξετάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οχήματα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φορολογικής ακινησίας δεν έχουν υποχρέωση για Τεχνικό Έλεγχο.

Τα οχήματα οφείλουν να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο, εφόσον γίνει η άρση της ακινησίας εντός 15 ημερολογιακών ημερών, αν φυσικά δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Κατά την επίσκεψη στο ΚΤΕΟ υποχρεωτική είναι η προσκόμιση
1. του εγγράφου αίτησης ακινησίας και
2. του εγγράφου άρσης ακινησίας
τα οποία πλέον εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής mycar.

Οχήματα ταξινομημένα σε άλλες χώρες περνάνε ΚΤΕΟ στην Ελλάδα μόνο σε περίπτωση που πρόκειται να ταξινομηθούν και να λάβουν στοιχεία κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Κατά περίπτωση, επιβατικά οχήματα μπορούν αντί για ΚΤΕΟ να λάβουν «Αναγνώριση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου», μια μετάφραση ουσιαστικά του ξένου ΚΤΕΟ.

Οχήματα διπλού καυσίμου θεωρούνται όσα είναι διασκευασμένα να λειτουργούν με βενζίνη και με υγραέριο/φυσικό αέριο. Στα συγκεκριμένα οχήματα υπάρχει η υποχρέωση διεξαγωγής Ελέγχου Εγκατάστασης του Συστήματος Υγραερίου/Φυσικού Αερίου ώστε να γίνει η προσθήκη του νέου καυσίμου στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Έπειτα, κατά την λήξη της δεξαμενής του υγραερίου/φυσικού αερίου υπάρχει η υποχρέωση αντικατάστασής της και η διενέργεια ελέγχου Αντικατάστασης της Δεξαμενής.

Τα οχήματα διπλού καυσίμου έχουν μεγαλύτερο ελάχιστο χρόνο ελέγχου στο ΚΤΕΟ τους και επίσης έχουν την υποχρέωση προσκόμισης της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκατάστασης ή Καλής Λειτουργίας.

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi