Πότε πρέπει να αλλάξω υαλοκαθαριστήρες;

Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα ασφαλείας στην οδήγηση είναι η ορατότητα. Πολύ σημαντικό ρόλο στην ορατότητα παίζουν οι υαλοκαθαριστήρες. Πέντε είναι τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά τον χρόνο αλλαγής τους.

1. Τακτικός έλεγχος

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι ένα ανταλλακτικό το οποίο φθείρεται εύκολα. Είναι σημαντικό λοιπόν να τους ελέγχουμε τακτικά και να τους αντικαθιστούμε όταν βλέπουμε πως πλέον δεν είναι λειτουργικοί.

2. Αλλαγή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο

Ακόμη κι αν δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, οι υαλοκαθαριστήρες μας μπορεί να φθαρούν και λόγω των καιρικών συνθηκών, του αέρα αλλά και της έκθεσης στον ήλιο. Επομένως καλό θα είναι να γίνεται ο τακτικός έλεγχος και να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.

3. Αλλαγή μετά το καλοκαίρι

Η καλύτερη εποχή για να αλλάξουμε υαλοκαθαριστήρες είναι μετά το καλοκαίρι κι αυτό γιατί ο ήλιος πλέον δεν θα είναι τόσο δυνατός. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι θα έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα την εποχή που ξεκινούν σταδιακά οι βροχές.

4. Θόρυβος : ένδειξη για αλλαγή

Όταν το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων σκληρύνει, τότε σταδιακά ακούγονται. Ο θόρυβος αυτός είναι ένδειξη πως έχει φτάσει η στιγμή για αλλαγή. Θα παρατηρήσουμε πως δεν είναι τόσο λειτουργικοί και αφήνουν κάποια σημάδια στο παρμπρίζ καθώς αναπηδούν κατά τη χρήση τους.

5. Προσοχή στην ποιότητα

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υαλοκαθαριστήρων και ειδικά στο λάστιχό τους, καθώς αυτό δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στους υαλοκαθαριστήρες μας, μας εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση και την αντοχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έτσι, μεγιστοποιείται και η ορατότητα στην οδήγηση και η οδική ασφάλεια.

5+1. Καθαριστικό παρμπρίζ

Σημαντικό ρόλο παίζει και το είδος του καθαριστικού παρμπρίζ που χρησιμοποιούμε. Καλό θα είναι να προμηθευόμαστε ενδεδειγμένα καθαριστικά για τον σκοπό αυτό και ειδικά τους χειμερινούς μήνες έτσι ώστε να αποφεύγουμε τυχόν παγοποίηση των σωληνώσεων.

Στο EUROKTEO μπορείτε να προμηθευτείτε τους εξαιρετικής ποιότητας υαλοκαθαριστήρες feral και να επωφεληθείτε από την δωρεάν υπηρεσία τοποθέτησης υαλοκαθαριστήρων.

Χαρακτηριστικά υαλοκαθαριστήρων feral

  • 100% Αθόρυβος με επίστρωση Teflon στο λάστιχο
  • Απόλυτη εφαρμογή -χωρίς κενά- στο παρμπρίζ
  • Εύκολη τοποθέτηση
  • 10 αντάπτορες – για όλα τα μπράτσα
  • Καλύπτει το 99% των αυτοκινήτων
  • Δεν ξεθωριάζει από τον ήλιο. Ανθεκτικός στην UV ακτινοβολία.
  • ISO 9001:2008 για την διαδικασία παραγωγής

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi