e-Παράβολο

Στο EUROKTEO φροντίζουμε πάντα για την πληροφόρησή σας σχετικά με κάθε νέα εξέλιξη που αφορά τα οχήματά σας. Σε αυτήν την ενότητα λοιπόν, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη νέα υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω της ιστοσελίδας taxisnet.

Πριν την έκδοση ενός ηλεκτρονικού παραβόλου θα χρειαστεί να έχετε κοντά σας τα παρακάτω:

  • Κωδικούς taxisnet του κατόχου του οχήματος

  • ΑΦΜ του κατόχου του οχήματος

  • Άδεια κυκλοφορίας οχήματος

  • Δελτίο προηγούμενου ΚΤΕΟ

  • Λογαριασμό ΙΒΑΝ (σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων)

  • Χρεωστική/Πιστωτική/Προπληρωμένη Κάρτα εφόσον σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε την πληρωμή ηλεκτρονικά

1. Επισκέπτεστε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr.

1

2. Από την ενότητα “Υπηρεσίες προς τους Πολίτες” επιλέγετε το e-Παράβολο.

2

3. Επιλέγοντας e-Παράβολο, θα οδηγηθείτε σε μια νέα σελίδα όπου θα χρειαστεί να επιλέξετε “Για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxisnet”

3

4. Έπειτα θα οδηγηθείτε στη σελίδα Σύνδεσης όπου θα χρειαστεί να εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς σύνδεσης.

4

5. Στη συνέχεια επιλέγετε “Χορήγηση Παραβόλου”

5

6. Θα οδηγηθείτε στην παρακάτω σελίδα.

6

7. Στο Φορέα Δημοσίου επιλέγετε το Υπουργείο “Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων/Εκπρόθεσμος έλεγχ. Δημ. & Ιδ. ΚΤΕΟ”

7

8. Στην κατηγορία παραβόλου επιλέγετε την κατηγορία εκπρόθεσμου ελέγχου στην οποία ανήκει το όχημά σας.

8

Στην κατηγορία παραβόλου επιλέγετε με βάση το είδος ελέγχου στον οποίο πρέπει να υποβληθεί το όχημά σας:

Αρχικός έλεγχος αντί επαν/κου σε περίπτωση που το προηγούμενο Δελτίο ΚΤΕΟ σας φέρει αποτέλεσμα “Σοβαρές Ελλείψεις” και έχουν περάσει 60 ημερολογιακές ημέρες από την αρχική ημερομηνία διενέργειας Τεχνικού Ελέγχου.

Εκπρόθεσμος αρχ. έλεγχος σε περίπτωση που το προηγούμενο Δελτίο ΚΤΕΟ σας, φέρει αποτέλεσμα “Επιτυχής” ή “Δευτερεύουσες Ελλείψεις” και έχει παρέλθει η επιτρεπτή περίοδος καθυστέρησης των 7 ημερολογιακών ημερών.

Εκπρόθεσμος επανέλεγχος σε περίπτωση που το προηγούμενο Δελτίο ΚΤΕΟ σας φέρει αποτέλεσμα “Σοβαρές Ελλείψεις” και έχει παρέλθει η ημερομηνία ισχύος του Δελτίου ΚΤΕΟ σας χωρίς όμως να παρέλθουν 60 ημερολογιακές ημέρες από την αρχική ημερομηνία διενέργειας Τεχνικού Ελέγχου.

Συμπληρωματικό παράβολο για τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ σε περίπτωση που εκδώσατε παράβολο μικρότερο από αυτό που αντιστοιχεί στο όχημά σας.

Τα ποσά των παραβόλων έχουν ως εξής:

Εκπρόθεσμα έως 30 ημέρες

ΙΧ: 16€

Φορτηγά έως 3,5 tn: 20€

ΜΟΤΟ: 10€

Εκπρόθεσμα έως 6 μήνες

ΙΧ: 33€

Φορτηγά έως 3,5 tn: 39€

ΜΟΤΟ: 20€

Εκπρόθεσμα πάνω από 6 μήνες (μειωμένο παράβολο)

ΙΧ: 33€*

Φορτηγά έως 3,5 tn: 39€*

ΜΟΤΟ: 20€*

Εκπρόθεσμα πάνω από 6 μήνες (μετά το πέρας των καταληκτικών ημερομηνιών)

ΙΧ: 65€

Φορτηγά έως 3,5 tn: 78€

ΜΟΤΟ: 41€

Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια για τον υπολογισμό του παραβόλου που σας αντιστοιχεί είμαστε στη διάθεσή σας! Μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310 68.30.40 ή να μας βρείτε ηλεκτρονικά στο www.facebook.com/eurokteo ή στο email info@eurokteo.com.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες των εκπρόθεσμων οχημάτων παρακαλούμε πατήστε εδώ!

9. Στον τύπο παραβόλου επιλέγετε την κατηγορία οχήματος στην οποία ανήκει το όχημά σας. Αν το όχημά σας είναι για παράδειγμα ΙΧ επιλέγετε “Επιβατικά ιδιωτικής χρήσης πλην εκπαιδευτικών, αν είναι Φορτηγό έως 3,5 tn επιλέγετε “Φορτηγά με μικτό βάρος έως 3,5 τόνους” και αν είναι Δίκυκλο επιλέγετε “Μοτοσικλέτες”. Σε αυτό το σημείο ελέγχετε αν το ποσό του παραβόλου δημοσίου ταυτίζεται με αυτό που αντιστοιχεί στο όχημά σας σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

9

10. Εφόσον έχετε συνδεθεί με τους κωδικούς σας τα παρακάτω στοιχεία θα είναι αυτόματα συμπληρωμένα. Μπορείτε να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο των στοιχείων σας.

10

Τα πεδία “Μητρώνυμο” και “Ημερομηνία Γέννησης” δεν είναι υποχρεωτικά εφόσον έχει συμπληρωθεί το ΑΦΜ.

Στα Πρόσθετα Στοιχεία εισάγετε τον αριθμό της πινακίδας σας και τον αριθμό πλαισίου του οχήματός σας, διαχωρισμένα με μια κάθετο (/). Τον αριθμό πλαισίου του οχήματός σας θα τον βρείτε από την άδεια κυκλοφορίας, αναζητώντας το Τεχνικό Στοιχείο “Ε”.

11. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων σας, εισάγετε τους αριθμούς που βλέπετε στο πεδίο και πατάτε “Υποβολή Αιτήματος”.

11

12. Στη συνέχεια καλείστε να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του παραβόλου και εφόσον είναι σωστά να πατήσετε “Οριστική Υποβολή Αιτήματος”.

12

13. Σε αυτό το σημείο αποθηκεύετε και εκτυπώνετε το ηλεκτρονικό σας παράβολο.

Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικά την πληρωμή του παραβόλου πατάτε “Πληρωμή παραβόλου με κάρτα” και εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας στη νέα καρτέλα. Εναλλακτικά μπορείτε να πραγματοποιήσετε την πληρωμή του παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ αναφέροντας τον κωδικό παραβόλου και να παραλείψετε αυτό το βήμα.

13

14. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία της κάρτας σας, πατάτε “Ολοκλήρωση πληρωμής”. Το μήνυμα που πρέπει να εμφανιστεί στην οθόνη σας εάν έγιναν όλα σωστά είναι “Επιτυχής ολοκλήρωση συναλλαγής”.

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας προσκομίζοντας εκτυπωμένο το ηλεκτρονικό σας παράβολο με την ένδειξη “πληρωμένο”.

Για θέματα τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Παραβόλου παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλεφωνικό κέντρο 15515 (Επιλογή 6).

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi