Το καλοκαίρι ήρθε, εμείς φεύγουμε

Βγήκε ο ήλιος επιτέλους κι αναπόφευκτα αρχίσαμε να ονειρευόμαστε καλοκαιρινές διακοπές, κοντινές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο, καταγάλανες θάλασσες, απέραντες παραλίες και κοκτέιλ στην αμμουδιά. Για κάποιους ίσως όλα αυτά μοιάζουν προς το παρόν μακρινό όνειρο, άλλοι έχουν κάνει ήδη το πρώτο τους μπάνιο κι υπάρχουν κι εκείνοι που μόλις ξεκίνησαν δίαιτα οπότε αν δεν έρθει ο Αύγουστος δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν από την πόλη.

Για όσους σκοπεύετε όμως να κάνετε σύντομα το πρώτο σας μπάνιο έχουμε μια σειρά από συμβουλές για σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

  1. Πάρτε ένα χαρτί και κάντε κι εσείς μια λίστα σαν κι αυτή. Έτσι θα είστε σίγουροι πως δεν ξεχάσατε κάτι -ή κάποιον- και δε θα σας φάει το μυαλό η σκέψη πως ίσως αφήσατε κάτι πίσω. Σημειώστε όλες τις δουλειές που έχετε να κάνετε πριν την αναχώρηση για να μπορείτε έπειτα να απολαύσετε τη διαδρομή ξένοιαστοι.

  2. Εφόσον μιλάμε για οδική εκδρομή είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση του οχήματός σας. Η λίστα αυτή έχει πέντε σημεία. Υγρά-Λάστιχα-Φώτα-Καθρέφτες-Χαρτιά.

  3. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η στάθμη των λαδιών του κινητήρα, του νερού του ψυγείου, των υγρών του υδραυλικού τιμονιού και των φρένων δεν είναι πολύ χαμηλή.

  4. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας και ψάξτε για εκδορές ή σκισίματα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μια ρεζέρβα, έναν φακό κι έναν γρύλλο. Βεβαιωθείτε πως οι ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω είναι όλες λειτουργικές.

  5. Τσεκάρετε πως όλα σας τα φώτα λειτουργούν σωστά κι οι καθρέφτες σας είναι ρυθμισμένοι έτσι ώστε να βελτιώνουν την ορατότητά σας. Φροντίστε να είναι καθαρά τα τζάμια σας για τον ίδιο λόγο.

  6. Βεβαιωθείτε πως έχετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.Τοποθετήστε τα όλα σε ένα σημείο για να τα βρίσκετε εύκολα. Πρέπει να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε αστυνομική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας οχήματος, ασφάλεια οχήματος, την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, το EUROKTEO σας και την Κάρτα Καυσαερίων σας.

  7. Ανεφοδιάστε το φαρμακείο σας και σιγουρευτείτε πως έχετε μαζί σας τρίγωνο ασφαλείας, πυροσβεστήρα και χάρτη. Καλό είναι να έχετε κι ένα ψυγειάκι και πολύ νερό.

  8. Η λίστα μας κλείνει με τα πιο βασικά. Να είστε ξεκούραστοι, ευδιάθετοι και να βγάλετε πολλές φωτογραφίες. Το μέρος δεν έχει σημασία, αρκεί να έχετε καλή παρέα κι όμορφα τραγούδια για τη διαδρομή.

Ελπίζουμε να περάσετε καταπληκτικά κι αν μπορούμε να σβήσουμε κάποιες εργασίες από την παραπάνω λίστα θα χαρούμε πολύ να το κάνουμε για εσάς. Σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας για έναν δωρεάν προέλεγχο του οχήματός σας και για να σας ευχηθούμε από κοντά καλό ταξίδι!

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi