Θα με πάει το σαραβαλάκι μου φέτος στο χωριό;

  1. Αρχική
  2. Τα πιο πρόσφατα
  3. Θα με πάει το σαραβαλάκι μου φέτος στο χωριό;

Θα με πάει το σαραβαλάκι μου φέτος στο χωριό;

Κάθε Πάσχα η ίδια αγωνία

Το Πάσχα πλησιάζει κι όσο έρχεται πιο κοντά ένα ερώτημα μας τρώει το μυαλό. Θα μας πάει φέτος το σαραβαλάκι μας στο χωριό ή θα μείνουμε στα άγρια βουνά με την όρεξη για το πασχαλινό τραπέζι ανικανοποίητη; Δε θα είναι κρίμα μετά απ’ όλη αυτήν την προσπάθεια να τα προλάβουμε όλα για άλλη μια χρονιά να χάσουμε τη μια μέρα που περιμέναμε απ’ τις προηγούμενες γιορτές; Για να μη γίνει λοιπόν το λαχταριστό αρνί ανεκπλήρωτο όνειρο κι εμείς ρεζίλι στην οικογένεια ας προσέξουμε λίγο παραπάνω το αμαξάκι μας πριν ξεκινήσουμε για τις πασχαλινές μας περιπέτειες.

1. Προληπτικός έλεγχος

Πριν από κάθε οδικό ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τη στάθμη όλων των υγρών του οχήματός μας. Βεβαιωνόμαστε λοιπόν πως τα υγρά φρένων, τα λάδια του κινητήρα, τα υγρά ψυγείου αλλά και των υαλοκαθαριστήρων είναι στα επίπεδα που ορίζει ο κατασκευαστής.

2. Περιμετρικός έλεγχος

Σιγουρευτείτε πως όλα σας τα φώτα, τα φλας και τα αλάρμ λειτουργούν κανονικά. Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών σας εφόσον είναι απαραίτητο και βεβαιωθείτε ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι λειτουργικές κι οι καθρέφτες σας στο σωστό οπτικό πεδίο. Αν δεν έχετε ρεζέρβα, φροντίστε να προμηθευτείτε μία. Αν έχετε ήδη, ελέγξτε ότι έχει τη σωστή πίεση. Γρύλο έχετε; Τρίγωνο; Πυροσβεστήρα; Φαρμακείο; Φακό;

3. Βασικός έλεγχος

Δώστε ιδιαίτερη βάση στον τρόπο που θα φορτώσετε τις αποσκευές σας στο πορτ μπαγκαζ. Τα βαριά αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται κάτω-κάτω και να περιορίζεται η κίνησή τους απ’ τα πίσω καθίσματα. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διείσδυσής τους μέσα στο όχημα σε ένα ξαφνικό φρενάρισμα. Φανταστείτε πως μια αποσκευή 15 κιλών σε μια απότομη σύγκρουση μετατρέπεται σε βάρος μισού τόνου περίπου!

Αν ταξιδεύετε με μικρά ή μεγάλα παιδιά φροντίστε για την ασφαλή τους μετακίνηση φορώντας τους οπωσδήποτε ζώνες ασφαλείας ή τοποθετώντας τα σε ειδικά παιδικά καθίσματα τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Πάρτε μαζί σας τα αγαπημένα τους παιχνίδια για το δρόμο και σας εγγυόμαστε μια ευχάριστη διαδρομή.

4. Τελικός έλεγχος

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας ελέγξτε πως έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως είναι το δίπλωμα οδήγησης, η ταυτότητά σας, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας, το ισχύον ΚΤΕΟ και η Κάρτα Καυσαερίων σας σε ισχύ.

Αν ακόμα και μετά τον έλεγχο όλων των παραπάνω δε νιώθετε πως το όχημά σας θα αντέξει μέχρι το τέλος της διαδρομής, μπορείτε να περάσετε από το EUROKTEO για έναν δωρεάν προέλεγχο.

5. Έτοιμοι;

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την καλύτερή σας διάθεση. Τι κι αν τείνει να πάει στα ύψη η τιμή της βενζίνης; Τι κι αν κολλήσετε στην κίνηση; Τι κι αν σας κυνηγάνε οι υποχρεώσεις στο σπίτι; Μερικές μέρες στο χωριό τα κάνουν όλα να φαίνονται ωραία. Όταν οδηγείτε πρέπει να τ’ αφήνετε όλα πίσω σας και να θυμάστε πάντα πως δεν είστε μόνοι ούτε στις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά ούτε και στο δρόμο.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια όμορφη διαδρομή και πολλές αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!

espa online rantebou b2b aitisi