Μαμά, μην τρέχεις!

Χρόνια πολλά στις σούπερ ηρωίδες του διπλανού τιμονιού!

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 8 Μαΐου θα θέλαμε να ανάψουμε όλα μας τα φλας και να ρίξουμε λίγο φως στις γυναίκες οδηγούς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση. Μαμά κι οδηγός λοιπόν, ένας συνδυασμός που δημιουργεί σούπερ ηρωίδες που οδηγούν, σκέφτονται, εργάζονται, αγαπάνε κι ως δια μαγείας τα προλαβαίνουν πάντα όλα.

Στο μυαλό τους τρέχουν χιλιάδες σκέψεις ταυτόχρονα. «Μαγείρεψα σήμερα», «Τι μαγείρεψα», «Έχουν καθαρά ρούχα τα παιδιά», «Θα προλάβω να καθαρίσω το σπίτι πριν έρθουν επίσκεψη τα πεθερικά», «Κλείδωσα τέσσερις φορές την πόρτα», «Φόρεσα παπούτσια σήμερα», «Γιατί φοράω πιτζάμες στο αυτοκίνητο», «Τι ώρα κλείνει το σουπερμάρκετ», «Πότε πρέπει να κάνει εμβόλιο το παιδί», «Τι μέρα είναι», «Μήπως έχω ρεπό σήμερα», «Τι θόρυβος είναι αυτός»; Α! Είναι τα παιδιά πίσω!

Οι σκέψεις μιας μαμάς οδηγού είναι υπερβολικά πολλές ανά δευτερόλεπτο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς τα καταφέρνουν και τα προλαβαίνουν όλα. Πώς γίνεται να διατηρούν πάντα καθαρό το αυτοκίνητο; Πώς είναι πάντα προετοιμασμένες για κάθε είδους καιρό αλλά και απρόοπτα περιστατικά; Πώς κανένας ανάδρομος Ερμής δεν είναι ικανός να τους χαλάσει τη μέρα και να τις βγάλει εκτός προγράμματος;

Όλη τους η ζωή είναι χωρισμένη ανά τέταρτο. Ξυπνάνε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Τους παίρνει ακριβώς τρία τέταρτα να ντύσουν τα παιδιά κι άλλο ένα τέταρτο να τα πάνε στον παιδικό σταθμό. Έχουν ένα ακόμα τέταρτο για να πεταχτούν στο φούρνο κι άλλα δύο για να φτάσουν έγκαιρα στη δουλειά. Δεν αργούν ποτέ, γιατί οι μαμάδες οδηγοί ξέρουν. Ο χρόνος είναι φίλος τους και στη σχέση τους μαζί του έχουν πάντα το πάνω χέρι.

Τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου τους είναι πιο καθαρά κι από τραπεζαρία πεντάστερου ξενοδοχείου. Το πορτ μπαγκάζ τους έχει περισσότερα παιχνίδια κι απ’  το καλύτερο πολυκατάστημα παιχνιδιών στον κόσμο και στο φαρμακείο τους δε θα βρεις ποτέ ληγμένο φάρμακο. Δε θα δέχονταν σε καμιά περίπτωση να οδηγήσουν αυτοκίνητο χωρίς υποδοχή ISOFIX και τα παιδικά τους καθίσματα αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση που έχουν κάνει από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Στο EUROKTEO τις ξέρουμε με τα μικρά τους ονόματα καθώς περνούν τακτικά για έναν προέλεγχο, έτσι ώστε να είναι βέβαιες πως τα παιδιά τους είναι ασφαλή.

Όταν οδηγούν, τα αντανακλαστικά τους χτυπάνε κόκκινο, γιατί νιώθουν πως κουβαλάνε κυριολεκτικά στις πλάτες τους ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους. Το αυτοκίνητό τους αποτελεί μια μικρογραφία του σπιτιού τους κι όταν οδηγούν παρέα με τα παιδιά όλοι οι δρόμοι υπακούνε κι όλοι οι άλλοι οδηγοί κάνουν στην άκρη για να περάσουν. Μια μαμά οδηγός είναι η καλύτερη οδηγός στον κόσμο. Μη φοβάστε λοιπόν μια μαμά οδηγό γιατί ξέρει να προσέχει, όχι τόσο για την ίδια αλλά για τα παιδιά της και τα δικά σας παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

espa-banner espa online rantebou b2b aitisi